1- دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. ، mahyarsajadian@yahoo.co
2- استاد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
3- استاد جغرافیای انسانی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده: (704 مشاهده)
دیر زمانی نیست که موج چهارم تکنولوژی و شهرهای متاورسی، بهعنوان نمادی پرتوان از این موج، کشورها را به تکاپوی آماده شدن در اندیشه و عمل برای راهبری شایسته از شهرهای متاورسی انداخته است. اما مسئله این پژوهش آن است که این تلاشها در کشور -در حوزه راهبری شایسته، علیرغم تمام دلواپسیها- مشاهده نمیگردد؛ شاهد آن که در حوزه مطالعات راهبری شهرهای متاورسی، این اولین مقاله علمی میباشد که ارائه گردیده است. لذا این پژوهش به هدف دستیابی به تدابیری به منظور راهبری شایسته شهرهای متاورسی آینده کشور به تحقیق پرداخت. این مقاله در زمره پژوهشهای بنیادی محسوب میگردد. سوال محور بوده و بهصورت اسنادی و کتابخانهای انجام شده است. همچنین، در زمره پژوهشهای کیفی است که بهصورت اکتشافی از طریق روش تحلیل محتوای کیفی در پاسخ به سوالهای پژوهش و در چارچوب روش گراندد تئوری انجام یافته است. جامعه آماری پژوهش طیفی از اسناد و مطالعات علمی در ارتباط با موضوع محوری پژوهش بوده است که از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شده است. براساس یافتههای تحقیق دستهای از مقولات بهصورت خاص و دستهای از مقولات بهصورت عام در تدابیر به منظور راهبری شایسته شهرهای متاورسی آینده کشور موثر میباشند که با لحاظ این مقولات و به شرط یکپارچگی در تمام ارکان میتوان امید به بهره گیری از پیامدهای مثبت شهرهای متاورسی در آینده کشور داشت. در انتها براساس کنکاش در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیشنهادهایی نیز در زمینه راهبری شایسته این شهرها ارائه گردید.
نوع مقاله:
توصیفی و نظرسنجی |
موضوع مقاله:
آمایش سیاسی فضا دریافت: 1402/8/5 | پذیرش: 1402/12/23 | انتشار: 1403/3/10