Mollahosseini Ardakani R, Forutan A. Identifying motivational factors affecting the selection of operational areas as travel destinations (Case study: Kermanshah operational areas). pos 2021; 3 (3) :220-232
URL:
http://psp.modares.ac.ir/article-42-55840-fa.html
1- پژوهشگر مرکز جغرافیا و سنجش از دور، دانشکده پیامبر اعظم، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران. ، rmakavirestan@gmail.com.
2- کارشناس ارشد جغرافیا و دفاع مقدس، دانشگاه جامع امام حسین(ع).
چکیده: (2503 مشاهده)
مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس در استانهای مرزی ایران با عراق یکی از مکانهای جذب گردشگر به شمار میروند. عوامل انگیزشی بازدید کنندگان از مناطق عملیاتی تأکیدی بر اهمیت موضوع این است که میبایست گروههای مختلف بازدیدکنندگان را از نظر انگیزش سفر، شناسایی و تدارکات لازم را در این مناطق جهت پاسخگویی به انگیزش آنها مهیا نمود. از این رو ارزیابی انگیزههای گردشگران مناطق عملیاتی به ما اجازه میدهد که نیازها و ترجیحات آنها را بدانیم و درک کنیم. این پژوهش درصدد است، عوامل رانشی و کششی بازدیدکنندگان مناطق عملیاتی استان کرمانشاه را شناسایی و گروه بندی نماید. روش پژوهش حاضر از نظر ماهیت، پیمایشی بوده و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای و میدانی بوده و در تجزیه و تحلیل دادهها از طریق آزمونT تک نمونهای و آزمون فریدمن استفاده شده است. جامعه آماری در این پژوهش، گردشگرانی است که در سال 1397 به مناطق عملیاتی استان کرمانشاه سفرکردهاند، که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 384 نفر تعیین گردید سپس برای تعیین و دسترسی به نمونه مورد نیاز از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که، مولفههای رانشی نسبت به مولفههای کششی تاثیر بیشتری در سفر به مناطق عملیاتی استان کرمانشاه دارند. بر این اساس مولفههای انگیزش رانشی به ترتیب مولفههای سیاسی- هویت ملی، پاسداشتی، کنجکاوی و خود شکوفایی با میانگین رتبه ای (3.32) (2.85) (2.37) (1.45) میباشد و مهمترین عوامل انگیزش کششی به ترتیب مربوط به مولفههای تقدس مکانی، تفرج و اوقات فراغت و الزام با میانگین رتبهای، (2.59)، (1.72) و (1.69)میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
جغرافیای سیاسی دریافت: 1400/4/29 | پذیرش: 1400/6/24 | انتشار: 1400/6/31