دوره 4، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 139-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi T, Raisi L, Raii M. The European Union and the Corona virus: Consequences and Reactions. pos 2022; 4 (2) :126-139
صادقی تاج محمد، رئیسی لیلا، راعی مسعود. اتحادیه اروپا و بحران کرونا ویروس: پیامدها و واکنش‌ها. آمايش سیاسی فضا. 1401; 4 (2) :126-139

1- دانشجوی دکتری گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران.
2- دانشیار گروه حقوق بین الملل عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، اصفهان، ایران. ، raisi.Leila.@Gmail.com
3- گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران.
اگر چه همگرایی اروپایی با هدف گسترش همکاری منطقه‌ای و اتحاد بیشتر میان کشورهای عضو تشکیل گردید اما کرونا اهداف اصلی آن را تهدید کرده است. غایت این جستار، تحلیل تبعات احتمالی گسترش کرونا بر همکاری اروپایی و استراتژیک مشترک اروپایی جهت مدیریت آن بوده است. پژوهش فوق بر این فرضیه استوار بود که ضعف، درماندگی و عدم همکاری اعضای اتحادیه در مواجه با کرونا ویروس باعث تشدید رویکرد یک‌جانبه گرایی و واگرایی میان اعضای اتحادیه اروپا شده است. نویسنده با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی به دنبال عواقب و پیامدهای کرونا در همگرایی اروپایی بوده و یافته‌های تحقیق نشان داد که کرونا باعث تشدید شکاف در بین کشورهای شمال و جنوب و ظهور جنبش‌های پوپولیستی گردید و همچنین یاس، ناامیدی و بی‌اعتمادی شهروندان اروپایی نسبت به همگرایی اروپایی؛ بیکاری و فقر در میان اعضای اتحادیه اروپا را افزایش داده است. اتحادیه اروپا در واکنش به این بحران با نگاه به تجربه قبلی به تقویت حکمرانی خود پرداخته و با سرمایه گذاری در بخش بهداشت به عنوان راهی برای افزایش تاب آوری، انعطاف پذیری و پایداری اقتصاد کشورهای عضو اقدام کرده است.

دریافت: 1400/9/20 | پذیرش: 1400/12/15 | انتشار: 1401/1/10