دوره 3، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 162-148 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabiee H, Takrosta M. Investigating and Explaining the Effects of Corona on the Economy of Rural Areas, Case Study: Upper Eshkevar Village. pos 2021; 3 (3) :148-162
ربیعی حسین، تک روستا مریم. بررسی و تبیین تاثیرات کرونا بر اقتصاد مناطق روستایی، نمونه موردی: روستای اشکور علیا. آمايش سیاسی فضا. 1400; 3 (3) :148-162

1- استادیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی، تهران ایران. ، rabiee@khu.ac.ir
2- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی. البرز.
اقتصاد روستایی با توجه به تامین نمودن امنیت غذایی و کالاهای ضروری و اساسی یک کشور به عنوان بنیان اقتصادی محسوب می‌گردد. بنابراین هرگونه تزلزل در این نوع اقتصاد می­تواند عواقب بسیاری بر سایر ابعاد اقتصادی داشته باشد. شیوع ویروس کرونا تاثیرات مختلفی را بر وضعیت اقتصادی جهان به ویژه اقتصاد روستایی بر جای گذاشته است. با توجه به وضعیت گسترش این بیماری در ایران، هدف از انجام تحقیق این است که پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر زندگی روستاییان بررسی و تحلیل شود. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و نوع روش پژوهش توصیفی پیمایشی است. ماهیت داده­ها کمی و کیفی بوده و روش گردآوری داده­ها و اطلاعات به‌‎صورت کتابخانه­ای، اسنادی و پیمایشی است. تجزیه و تحلیل داده­ها مبتنی بر تکنیک­های آینده پژوهی از جمله تحلیل تاثیرات متقابل است. یافته­های تحقیق نشان داده است که در این زمینه چهار عامل اصلی همچون اشتغال ناپایدار، درآمد ناپایدار، افزایش فقر روستایی و کاهش سرمایه گذاری قابل توجه است. بر مبنای آزمونT  و پیرسون می­توان بیان نمود که تاثیرات اقتصادی کرونا ویروس میانگین 44/4 را به دست آورده­اند که اختلاف معناداری وجود دارد. (05/0p > ) بنابراین تاثیرات اقتصادی کرونا بر دهستان اشکورعلیا در حد بالایی ارزیابی شده است. می­توان بیان نمود که کرونا دارای تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد روستای اشکورعلیا بوده است.

دریافت: 1400/3/8 | پذیرش: 1400/5/26 | انتشار: 1400/6/30