دوره 3، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 147-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorchi M, Rastad Borujeni M. The role of Bangalore in the economic development of India. pos 2021; 3 (2) :132-147
قورچی مرتضی، راستاد بروجنی مرضیه. نقش شهر بنگلور در توسعه اقتصادی هندوستان. آمايش سیاسی فضا. 1400; 3 (2) :132-147

1- دکتری جغرافیای سیاسی، استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران. ، m_ghourchi@sbu.ac.ir
2- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز، تبریز.
امروزه شهر‌ها در تلاش برای کسب موقعیت برتر در عصر جهانی‌شدن در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستند. شهرهای بسیاری نیازمند تقویت فضاهای رقابتی جدید جهت پیوستن به این رویداد عظیم جهانی و افزایش میزان جذابیت شهر‌ها برای گروه‌های مختلف در راستای  گردش موثر کالا، خدمات، تجارت و سرمایه در جهان سرمایه‌داری امروزی هستند و مدیریت شهری و رویکردهای نوین می‌تواند نقش بخش خصوصی را در بدنه شهر‌ها بیش از پیش رنگ و لعابی خاص ببخشد. شهر بنگلور به‌عنوان سیلیکون ولی شرق آسیا، با در اختیار داشتن بخش اعظم مهارت‌ها و فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی هندوستان توانسته است در ساختار اقتصادی این کشور تحولی شگرف ایجاد کند و جایگاه ویژه‌ای برای جذب شرکت‌های مهم جهان و سرمایه‌گذاری‌های کلان به خود اختصاص دهد و از طرفی دیگر به‌عنوان خواهر خوانده سانفرانسیسکو و مشارکت استارت آپ‌های بنگلوری در نمایشگاه‌‌ها و همایش‌‌ها درصدد است تا از طریق دیپلماسی شهری به حل بسیاری از مشکلات شهری و رشد اقتصادی بپردازد. این پژوهش از نظر هدف بنیادی-کاربردی و با استفاده از روش اسنادی- کتابخانه‌ای و با هدف شناسایی نقاط قوت بنگلور و نقش اثر گذار بر تغییر و تحول اقتصادی هند که از طریق دیپلماسی شهری پیوند خورده با جهان و فرآیندهای جهانی سازی، راهی آشنا برای شهرهای ایران با موقعیت مناسب ایجاد نماید، انجام پذیرفته است و نتایج حاکی از آن است که بنگلور با بهره گیری از فناوری اطلاعات و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، نقش موثری بر توسعه اقتصادی هند بر جای گذاشته است.
دریافت: 1400/2/22 | پذیرش: 1400/5/11 | انتشار: 1400/6/21