دوره 2، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 293-288 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mostafavi Rad O. The role of Political Relations Between Countries in The Development of Tourism: A Case Study of Iran and Oman. pos 2020; 2 (4) :288-293
مستوفی راد امید. نقش مناسبات سیاسی کشورها بر توسعه‌ی گردشگری فی ما بین(مطالعه‌ی موردی: ایران و عمان). آمايش سیاسی فضا. 1399; 2 (4) :288-293

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران. ، mrym.sourena@gmail.com
سیاست زائیده و محصول جغرافیاست و مقوله‌ی گردشگری که از بنیان‌های ژئوپلیتیکی کشور ایران است بی تاثیر از نهاد سیاست نبوده و متناسب با تحولات سیاسی و روابط سیاسی با کشورهای جهان در ایران و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از فراز و فرود زیادی برخوردار بوده است.کشور ایران با همه‌ی جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی‌اش در سال‌های اخیر توانسته است به یک توفیق نسبی در این زمینه دست یابد که تلاش و توجه فعالان صنعت گردشگری،گسترش شبکه‌ی ارتباطات جمعی، سیاست‌های تسهیل کنندگی دولت‌ها و توجه به زیر ساخت‌های آموزشی و رفاهی از مهم‌ترین دلایل آن بوده استبدون شک روابط سیاسی کشورها در توسعه‌ی همکاری‌های گردشگری بی تاثیر نبوده و هر چقدر زمینه‌های امنیتی، رفاهی و آموزشی و همچنین اشتراکات تاریخی، فرهنگی و سرزمینی بین دو کشور تقویت شده باشد در گسترش این تبادلات توریستی موثر بوده استبدین منظور به روش اسنادی، داده‌های مورد نیاز تحقیق از محتوی قوانین و برنامه‌های بالا دستی جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده است. این نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که هر چقدر کشورها از تحکیم روابط سیاسی بیشتری برخوردار باشند توسعهی گردشگری در آن‌ها نمود بیشتری داشته است. که البته در مورد دو کشور ایران و عمان که بهصورت موردی مطالعه شده است، به خوبی نمایان است. ضمن اینکه در صورت توسعه‌ی بیش‌تر امکانات زیر ساختی، رفاهی و تبلیغاتی از رونق بیشتری برخوردار خواهند شد.
دریافت: 1399/2/2 | پذیرش: 1399/4/16 | انتشار: 1399/9/20