دوره 4، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 271-254 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari Far M R, Pahkideh E, Ayvani K. An Analysis of Geography of Elections and New Techniques of Candidates for the Islamic Consultative Assembly in Electoral District of Islamabad-e Gharb and Dalahou. pos 2022; 4 (3) :254-271
حیدری فر محمد رئوف، پاهکیده اقبال، ایوانی کتایون. تحلیلی از جغرافیای انتخابات و تکنیک‌های نوین کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اسلام آباد و دالاهو. آمايش سیاسی فضا. 1401; 4 (3) :254-271

1- دانشیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. ، amirhidry123@pnu.ac.ir
2- هیات علمی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
3- کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی، دانشگاه پیام نور، روانسر، ایران.
انتخابات موثرترین و عملی‌ترین وسیله برای اعمال افکار و عقاید مردم و تشخیص گزینه‌ها و ارجحیت‌های اجتماعی در جوامع مردم سالار است که طی فرآیند آن، رای دهی و مشارکت انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان نقش اساسی دارد. این پژوهش تحلیلی از جغرافیای انتخابات و تکنیک‌های نوینی است که کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اسلام آباد و دالاهو برای موفقیت در انتخابات به‌کار گرفته‌اند. روش مورد استفاده در این پژوهش با توجه به ماهیت و اهداف موضوع و همچنین متناسب با آزمون فرضیه‌ها و گردآوری داده ها، روش توصیفی تحلیلی می‌باشد . جامعه آماری آن خانوارهای ساکن در حوزه انتخابیه اسلام آباد و دالاهو با جمعیتی بالغ بر 176864 نفر و 51177 خانوار می‌باشد. یافته‌ها نشان داد رابطه معنادار بین احساس وضعیت اجتماعی- اقتصادی و به‌کار بردن تکنیک‌ها و شگردهای تبلیغاتی کاندیداها وجود دارد؛ به عبارتی هر چه وضعیت اجتماعی- اقتصادی کاندیداها مناسب تر باشد تکنیک‌ها از لحاظ کمی و کیفی در سطح بالاتری خواهد بود.

نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: جغرافیای سیاسی
دریافت: 1401/1/6 | پذیرش: 1401/3/3 | انتشار: 1401/3/10