دوره 3، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 55-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Norouzifard A, Hafeznia M R, Ghorbani Nejad R. Survey the Future, Relations Iran and Syria and Its Impact on Geopolitics of the Regional. pos 2020; 3 (1) :42-55
نوروزی فرد علی رضا، حافظ‌نیا محمدرضا، قربانی‌نژاد ریباز. بررسی آینده روابط ایران و سوریه و تأثیر آن بر ژئوپلیتیک منطقه‌‌ای. آمايش سیاسی فضا. 1399; 3 (1) :42-55

1- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران. ، ar.nf755@gmail.com
2- استاد جغرافیای سیاسی،دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
3- ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.
چکیده:   (2008 مشاهده)
بررسی و مطالعه روابط سیاسی کشورها در عرصه بین­المللی به ویژه کشورهای یک منطقه از اهمیّت خاصی برخوردار است. این قبیل مطالعات از منظرهای گوناگونی به جستجو در مسائل مربوط به تعاملات دولت­ها با یکدیگر و عوامل تأثیرگذار بر روابط سیاسی میان آن‌ها می­پردازد. از جمله این مطالعات، پژوهش­هایی در عرصه ژئوپلیتیکی می­باشد که در زمینه شناسایی عوامل و متغیرهای سیاسی و جغرافیایی مؤثر در روابط سیاسی دولت­ها و به طبع آن بررسی تأثیرات منطقه­ای و جهانی این روابط می‌تواند تأمین کننده منافع ملی و امنیت ملی کشورها باشد. با نگاهی به روابط سیاسی ایران و سوریه، به عنوان دو کشور مهم خاورمیانه­ای غیر همسایه با اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی خاص و در محور مقاومت اسلامی که نقش اساسی و تعیین کننده در معادلات منطقه­ای ایفا می­نماید و ژئوپلیتیک منطقه تأثیر بسزایی از این روابط می­پذیرد؛ شاهد نوساناتی بسیار ناشی از تأثیرگذاری عوامل ژئوپلیتیکی، سیاسی و اقتصادی در تعاملات بین آن‌ها هستیم. این پژوهش در تلاش است تا تأثیر عوامل عمده ژئوپلیتیکی میان دو کشور را بررسی کند و در نهایت به این پرسش پاسخ گوید که «چه چشم­انداز قابل پیش­بینی برای روابط ایران و سوریه در آینده وجود دارد؟» در این راستا با استفاده از روش پژوهشی توصیفی- تحلیلی این فرضیه را به آزمون خواهیم گذارد که «در آینده روابط ایران و سوریه در گروه آینده دولت سوریه و آینده موضع گیری‌های آن است.» این تحقیق جنبه­های دیگری را از تأثیر آینده روابط دو کشور بر منطقه مورد بررسی قرار می­دهد و همانند هر پژوهشی محدودیت‌ها و موانعی وجود داشت.
متن کامل [PDF 1144 kb]   (2011 دریافت)
دریافت: 1399/6/18 | پذیرش: 1399/8/25 | انتشار: 1399/10/10