دوره 2، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 146-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadipour Z, Seifi Farzad, H, Shoaibi, M, Ganjipour A. Analyzing the Function of Urban Signs in Representing National Identity Case Study: Mural of District 6 of Tehran. pos 2020; 2 (2) :132-146
احمدی پور زهرا، سیفی فرزاد هادی، شعیبی مجتبی، گنجی پور علی. تحلیل کارکرد نشانه های شهری در بازنمایی هویت‌ملی (مطالعه موردی: نقاشی‌دیواری های منطقه 6 تهران). آمايش سیاسی فضا. 1399; 2 (2) :132-146

1- استاد جغرافیای سیاسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران ، ahmadyz@modares.ac.ir
2- گروه جغرافیای سیاسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، ایران
3- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران
در شکل ­گیری هویت‌ملی رسانه­ها نقش مهمی دارند. نشانه­ها درون فضاهای‌شهری با رمزگانی که درونِ خود دارند قسمتی از محتوای فضای‌شهری را تشکیل می­دهند؛ نشانه­ ها جزء رسانه‌های تصویری هستند که بر مخاطب عرضه می­شوند و مخاطب با رمزگشایی محتوای درون آن به معنای آن دست می‌یابد و از آن متاثر می­شود.. نشانه ­های شهری مورد نقاشی ­های دیواری، با مولفه­ ها و عناصر هویت‌ملی چه ارتباطی می­توانند داشته باشند؟ نشانه ­های شهری می­توانند با داشتنِ معناها و محتواهایی از مولفه ­ها و عناصر هویت‌ملی در رمزگان خود و برجستگی برخی از مولفه ­ها و عناصر بر دیگری، در ایجاد، تقویت و بازنمایی هویت‌ملی نقش داشته باشند. به همین منظور دراین پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی و با بررسی­های میدانی و کتاب­خانه­ای، با استفاده از مبانی نشانه­ شناسی سعی شده‌است از طریق تحلیل کیفی به بررسی ارتباط بین معنای نشانه ­ها در فضاهای‌شهری منطقه 6 تهران و عناصر و مولفه­های هویت‌ملی پرداخته شود. نتیجه این پژوهش بیان داشت که نشانه­ ها، متاثر از مولفه ­ها و عناصر هویت‌ملی، معناها و محتواهایی دراین راستا در درون خود دارند. هم‌چنین با برجسته سازی ویژگی­هایی از هویت‌ملی نسبت به عناصر دیگر به صورت جهت­ دار به ایجاد هویت‌ملی می­پردازد و با تکرار معناهای متاثر از هویت‌ملی نقش بارزی در تقویت و بازنمایی هویت‌ملی دارد.
متن کامل [PDF 1950 kb]   (854 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمایش سیاسی فضا
دریافت: 1399/12/12 | پذیرش: 1399/10/10 | انتشار: 1399/10/10